Férfi öltöny készítés lépései

Nem létezik igényesebb és szebb ruhadarab a férfi ruhatárában, mint egy csodálatos, egyedi szabású öltöny. Az 1900-as évek elején még természetesnek számító folyamat, az öltönykészítés, ma már csak egy bizonyos réteg kiváltságának számít. Szabóságunkban az öltönyöket az Ön által választott 2000 féle kasmír (140-es és 200-as szövési finomságú) szövetből és 400 féle bélés anyagból tudjuk elkészíteni. Fantasztikus színek és rendkívüli minőség párosul az elérhető árakhoz. Egy kettő részes férfi öltöny 189 000 és 299 000 Ft között mozog. Hadd meséljem el Önnek, hogy pontosan milyen ez az izgalmas folyamat, hogy hogyan születnek nálunk az egyedi öltönyök.

Az öltönykészítés menete a következő lépésekből áll:

 

A férfi öltöny használatának gyakorisága

Az első és legfontosabb dolog, hogy megbeszéljük, hogy mire szeretné majd használni jövendőbeli öltönyét. Esküvőre készül? Esetleg egy alkalmi darabra lenne szüksége? Netán egy jeles esemény elmaradhatatlan kelléke lesz? Bárhogy is legyen, egy finom forró kávé mellett üzletünkben minden részletet átbeszélünk, és természetesen segítünk Önnek abban, hogy a lehető legjobb döntést hozza meg legyen az akár esküvői öltöny, klasszikus, kétsoros gombos, vagy egy szmoking.

 

A férfi öltöny anyagának kiválasztása

A következő teendőnk az anyag kiválasztása lesz. Választékunk áttenkintése közben profi szakmai tanácsadással látjuk el vevőinket. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a lehető legmegfelelőbb anyagot, illetve színt tudja kiválasztani. Akár az Ön elképzelése, akár egy fotó alapján is elindulhatunk. Garantáljuk, hogy széles anyagválasztékunkból meg fogja találni azt, amelyiket keresi. Ha egy nyári kivitelű öltönyt szeretne, ajánljuk a lenvásznat, illetve amennyiben az szimpatikusabb, egy kasmír-lenvászon keveréket, ami kevésbé gyűrődik, azonban a hatás ugyanaz.

 

Az öltöny részeleteinek kidolgozása

Miután megvan az anyag is, átbeszéljük, hogy milyen fazont, illetve típust szeretne. Milyen gombolású legyen az öltöny? Milyen legyen a gallér? A nadrág cipzáros vagy gombos legyen? Rendelkezzen e hátul zsebbel, vagy ne? Ezen fontos kérdések megválaszolása után jöhet a következő, nagyon fontos lépés.

 

 

Méretvétel a férfi öltöny készítéséhez

A méretvétel: miután megszületett a végleges döntés, méretet veszünk Önről. Az egész öltönyben benne hagyunk egy méret pluszt, így amennyiben szükség van rá, minden irányba ingyen igazítjuk akár 1 év múlva is. Bátran megkereshet minket, mi állunk rendelkezésére. Most pedig jöjjön a lényeg.

 

Az öltöny elkészítése

Minden darabot gondosan, kézzel készítünk, mert hiszünk abban, hogy a klasszikus értékek megőrzése az egyik legfontosabb feladat a mai rohanó, modern Világban. Az emberi kéz alkotta dolgoknak varázsa van, amit szeretnénk megosztani Önnel. A rendkívüli minőségű kashmir, lenvászon, illetve kashmir-lenvászon keverék külső mellett, a zakó belső bélése lószőr szövetből készül. Ez az anyag nem hullámosodik, ami nagyban megnöveli a komfort, illetve luxus érzetet. Az öltöny zakójának ujján valódi gombozás van, ami annyit tesz, hogy ki lehet nyitni a gombokat. Ezt egy konfekció öltönnyel nem lehet megtenni. Elhelyezünk belül egy izzadtság felszívót is a zakó hónalj részén, ami eddig Magyarországon egyedinek számít. A nadrág derekán belülre egy gumicsíkot varrunk, hogy az ing ne csússzon ki. Ezen felül térdközépig selyem bélést helyezünk bele. Természetesen a monogram sem maradhat el, amely teljesen egyedivé, személyre szabottá teszi az öltönyt.

 

Az öltöny próbája

Végül szükség lesz próbára miután elkészült az öltöny és természetesen ennél a fázisnál elvégezzük az utolsó simításokat is, hogy az öltöny tökéletes legyen.

Ezzel el is készült a várva várt öltöny. Higgye el, nekünk legalább akkora örömöt okoz, hogy részt vehetünk ebben a folyamatban, mint Önnek az elkészült öltöny. Mindent megteszünk azért, hogy a végén elégedetten és mosollyal az arcán távozzon üzletünkből. A férfi öltöny készítésen kívül vállaljuk női kosztümök, illetve blézerek elkészítését is. Hozza el magával párját is bátran, így együtt élvezhetik ezt izgalmas és érdekes folyamatot.