Férfi szabó Budapesten: Béres Géza és a Dress ME and YOU szabóság története

Férfi szabó Budapesten is van néhány. Béres Géza az utazásai során szerzett élményeket, tapasztalatokat beépíti a nála készülő egyedi zakókba és öltönyökbe. De mi az, amitől a Dress ME and YOU szabóság más, mint a többi? Azonnal kiderül a mai interjúból!

 

Milyen volt gyerekként Béres Géza?
Arról álmodozott, hogy férfi szabó lesz Budapesten – esetleg szabócenti volt a jele az oviban?

Jó lenne azt mondani, hogy már 5 éves koromban tudtam, hogy a stílusos öltözködés hírvivője leszek, s már a DMY szabóság logóját tervezgettem az oviban – de a valóságban nem volt ennyire egyértelmű és egyszerű. Gyerekként még nem tudtam, hogy később majd férfi szabóként találom meg a hivatásom. Hosszú út vezetett oda, ahol ma vagyok. Kudarc, kitartás, céltudatosság – ezek nélkül nincs siker.

Le sem tagadhatnám, hogy vidéki fiú voltam. Gyermekkoromban a legfontosabb értékeket a nagyszüleimtől és a szüleimtől kaptam. Sosem felejtem el ezeket a tanításokat: egyenesség és becsületesség. Ezeket az értékeket ma is vallom és gyakorlom, tehát erre épül az értékrendem. Ma is ezeket az elveket követem a mindennapokban és az üzleti életben is.

 

Honnan jött a divat, a stílus szeretete?

Elég korán elkezdett érdekelni a divat, illetve az öltözködés. A színek szerelmese vagyok, ezt le sem tagadhatom. Én nem félek eltérni a hagyományos fekete és szürke színektől. Nyugodt szívvel felveszek egy-egy színes zakót, sálat vagy más színes kiegészítőt – persze nem ész nélkül. Úgy is lehet színesen öltözködni, hogy közben stílusosak maradunk.

Azt gondolom, hogy a stílusnak fontos és rendkívül erős üzenete van: „Nézzétek! Ez vagyok én!”

A stílus magabiztosságot ad és üzenetet hordoz. Már fiatal felnőttként is fontosnak gondoltam, hogy az öltözködésemmel üzenetet adjak át az embereknek. Ez ma sincs másképp.

 

Férfi szabó Budapest szívében: dress ME and YOU szabóság
ITT foglalhat időpontot

 

 

Hogyan és mikor találtál rá a szabóságra, mint hivatásodra?

Fiatalabb koromban sokat utaztam, külföldön is éltem. Ott volt lehetőségem megtanulni a szabászat csínját-bínját – olasz inspirációból merítve.  Jómagam nem vagyok konfekció méret, de ettől még nem akartam lemondani a stílusos megjelenésről. Sőt! Tudtam, hogy ezzel nem vagyok egyedül.

Innen jött a gondolat, hogy először saját magamnak készítsek komplett ruhatárat. Munka közben éreztem rá, hogy férfi szabóként egy olyan szakmát művelhetek, amelyet szívvel-lélekkel tudok csinálni. Elmélyültem a mesterségben és kitanultam olyan szakmai fogásokat, amelyek segítenek abban, hogy szabóságunkban ne fantáziátlan tucat-termékeket, hanem igazi mesterműveket alkossunk.

Itthon először utazó szabóként dolgoztam, majd kb. 10 évvel ezelőtt nyitottam meg az első üzletemet. Budapesten, az I. kerületben volt lehetőségem arra, hogy átvegyek egy meglévő ruhajavító műhelyt. Ez egy nagyon kicsi, nagyjából 9 négyzetméteres kis műhely volt. Itt kezdtem el megvalósítani az álmom, a saját szabóságot. Hiába volt egy kis lyuk az egész, én nagyon szerettem. Minden nap azzal az érzéssel mentem be oda dolgozni, hogy ez egy hosszú út első lépése.

Szerencsére jók voltak a vevői visszajelzések, így elég hamar kinőttem az első üzletemet. A vevőim továbbadták a hírt, hogy dolgozik itt egy jó stílusú férfi szabó, akihez érdemes eljönni.

A férfi divat vonaláról sok nagy és ismert márka megkeresett, hogy profi minőségben – és persze megfelelő áron – elkészítsem az igazításokat. Így egyfajta háttér-szabóságként is üzemeltem, ami nagyon hasznos volt abból a szempontból, hogy rengeteg munkát elvégeztünk és hatalmas gyakorlati tapasztalatot szereztem ezekkel a munkákkal. Ezek a fontos kapcsolatok a mai napig megmaradtak, tehát továbbra is dolgozom ismert, nagy márkáknak.

A megrendelések egyre növekvő száma és a képzett munkaerő hiánya miatt a gyártás egy része kiszervezésre került, ami biztosítja ügyfeleinknek azt, hogy mindig határidőre tudjuk szállítani a megrendelt ruhadarabokat. Képzett, tapasztalt szakembereinknek köszönhető, hogy a Dress ME and YOU szabóságban olyan egyedi kialakítású ruhadarabok készülhetnek, amelyeknek nincs párja. Azóta már védjegyünkké vált az a részletgazdag és precíz öltöny zakó kialakítás, ami egyedülálló a piacon.

 

Férfi szabó Budapesten: de honnan érkeznek az ügyfelek?

Szabóságunk Budapesten található, de ügyfeleink a világ minden tájáról érkeznek hozzánk. Egész Európából, Ázsiából, Észak-Amerikából egyaránt vannak elégedett ügyfeleink.

Számomra az egyik legnagyobb elismerés pedig az, hogy több olasz ügyfelünk is van, akik annyira megbíznak bennük, hogy nálunk készíttetik el saját, méretre szabott ruhatárukat. Én azt vallom, hogy olasz terméket könnyű eladni hazánkban, de egy olasz úriembernek a gardróbját feltölteni igazi megtiszteltetés.

 

Milyen stílusban alkotsz?

Nem is arról tudok beszélni, hogy milyen stílusban alkotok, hanem inkább arról, hogy milyen életérzés lengi körbe a Dress ME and YOU szabóság mindennapjait. A sprezzatura, az olaszok könnyed, erőlködéstől mentes stílusa, amit igyekszem vendégeim felé közvetíteni. Ez az életérzés megjelenik mind szolgáltatásainkban, mind árukészletünkben.

A véletlenül jó helyen kigombolt ing, a véletlenül színben és árnyalatban passzoló zakóval – ami persze jól ki van találva, mégis könnyed és elegáns. Ezt az életérzést adom át a hozzám forduló ügyfeleknek.

Nem csak itt érhető tetten az olaszos vonal, hanem abban is, hogy frissen főzött forró finom kávéval várom ügyfeleimet. Nemcsak tűvel dolgozom, hanem kávéval és szavakkal is: nálunk hozzátartozik az élményhez, hogy egy gőzölgő kávé mellett beszélgetünk a stílusos öltözködésről és az ügyfél elképzeléseiről.

A sokasodó megrendelések nyomán – pár évvel ezelőtt – sikerült egy még nagyobb üzlethelységbe átvinnünk a szabóságunkat. Itt már van helyünk arra is, hogy behűtsük a Proseccot…

Az anyagválasztékunkat sikerült olyan szintre fejleszteni, ami egyedülálló:
• 3500 féle khasmir-gyapjú szövet
• 400 féle bélés anyag
• 3200 féle ing szöveg

Hiszek abban, hogy nem a ruha, hanem a stílus teszi az embert. Mi itt azon is dolgozunk, hogy ügyfeleinknek a kész ruhadarabon felül háttértudást, életérzést is átadjunk.

 

Látogasson el személyesen üzletünkbe, ahol az öltönyök mellett kiegészítők sokasága várja a nyakkendőktől kezdve a mandzsetta gombokig. Szívesen segítünk Önnek egy személyre szabott stílus tanácsadás keretében.

 

 

Várjuk szeretettel Budapesten, a Batthyányi utca 27. alatti üzletünkben!

Szívesen segítünk Önnek további tanácsokkal szabóságunkban, ahol öltöny készítéssel és stílus tanácsadással várjuk!