Öltöny Budapest szívében

Hol tudok öltönyt vásárolni Budapesten? – erre a kérdésre adunk egy jó választ mai cikkünkben. Béres Gézával, a Dress ME and YOU szabóság tulajdonosával beszélgettünk arról, hogy milyen tapasztalatai vannak arról, hogy a magyar férfiak hogyan választanak öltönyt..

 

Mi a véleménye a magyar férfiak öltözködéséről?

Örülök, hogy nem a 10-20 évvel ezelőtti állapotokról kell beszélnem, mert arról bizony nehéz lett volna bármi bíztatót mondanom. Szerencsére ma már nagyon sokan öltöznek igényesen – de a kétezres évek elején még kevesen gondolták fontosnak, hogy a mindennapokban stílusosak legyenek és igényes öltönyt hordjanak.

Amikor megnyílt szabóságunk, akkor még szinte lasszóval kellett fogni az ügyfeleket és mindig onnan indultunk, hogy miért kerül többe egy méretre készített öltöny, mint egy konfekció darab.

Ez ma már – örvendetes módon – megváltozott. Ebben biztosan nagy szerepe volt az igényes ruházati márkák hazai terjeszkedésének és persze az interneten hozzáférhető lifestyle tartalmaknak is. Ma már sok stílusosan öltözködő férfit látok az utcán, aminek kifejezetten örülök.

 

Kik az ügyfeleitek a szabóságban?

Üzletünk Budapesten található, de szerencsére az ügyfelek az ország – és a világ – minden tájáról megtalálnak minket. Nem ma kezdtük el csinálni ezt, ezért már sokan ajánlás alapján találnak meg minket. Kialakult egy olyan ügyfélkörünk, ahol már nem onnan indul a beszélgetés, hogy miért jobb a méretes öltöny, mint a konfekció.

A mi ügyfeleink ügyvédek, építészek, művészek, cégvezetők, topmenedzserek. Nekik nem kérdés, hogy amikor öltönyt keresnek, akkor már nem is gondolkodnak abban, hogy konfekciót vásároljanak. Ők már mindennyian elérték azt a szintet, ahol a konfekció nem számít elfogadható alternatívának. Olyan társasági eseményeken, vállalati rendezvényeken vesznek részt, ahol kellemetlen lenne egy rossz esésű zakóban vagy nem pontosan passzoló öltönyben megjelenniük.

Ezzel egyáltalán nem azt akarom mondani, hogy a felső tízezer kiváltsága lenne a méretre szabott elegancia.

Nálunk ez biztosan nem igaz. Azt is mondhatom, hogy egy márkás konfekció öltöny sok esetben drágább, mint egy-egy nálunk készülő egyedi öltöny

 

A konfekció öltönyökkel kell még versenyeznetek?

Ahogy az előbb már szóba került: 10-20 évvel ezelőtt még valóban az volt a helyzet, hogy a konfekció öltönyökhöz hasonlították szabóságunk termékeit. Mára ez nagyon megváltozott. Mára eljutottunk oda, hogy a hozzánk forduló férfiaknak egyáltalán nem kell magyarázni, hogy egy konfekció öltönyhöz képest a nálunk készülő egyedi öltönyök mekkora hozzáadott értéket képviselnek.

Ügyfeleink általában hosszú évek óta visszajárnak hozzánk és sokszor elmesélik, hogy mekkora szakadék van a konfekció öltönyök és méretre készített öltönyök között. Szabóságunkban méretvétel után készülnek az egyedi öltönyök, amelyket azt az élményt adják meg az ügyfeleknek, hogy ez a ruhadarab csak nekik készült és nincs belőle még egy a világon.

A nálunk készülő öltöny pontosan passzol mindenhol, élmény a viselése. Egy konfekció öltöny hol tudna ilyen élményt adni…

 

Zakó és öltöny átalakítást is vállaltok?

Előfordul, hogy egy-egy ügyfelünk behoz átalakításra egy olyan konfekció zakót, ami nagyon a szívéhez nőtt és nem akar megválni tőle. Ilyenkor is tudunk segíteni: pár nap alatt megoldható, hogy az ügyfél aktuális testalkatához igazítsuk a zakót.

Klasszikus szabóság vagyunk, ahol tapasztalt szakemberek dolgoznak, akik nem minimálbérrel kizsákmányolt alkalmazottak. Ha például egy zakó ujj rövidítéssel keresnek meg, akkor mi a nehezebb utat választjuk és szakszerűen szétbontjuk a zakót – tehát nem kezdjük el a végén felhajtani a zakó ujját, mint ahogy a ruhajavítóknál szokás…

 

Öltöny Budapest szívében: dress ME and YOU szabóság
ITT foglalhat időpontot

 

Öltöny készítés Budapest szívében

Öltöny Budapest szívében – ez lehetne akár a jelmondata is a cégednek? Lehetne, igen. Fontosnak tartom, hogy itt, az első kerületben található az üzletünk. Ez egy olyan közeg, ahol van hagyománya a klasszikus értékeknek. Nem kell messzire visszautaznunk az időben ahhoz, hogy meglássuk, hogy a méretre szabott öltöny a mindennapok része lehet. A szüleinknek ugyan sok nehézséggel kellett szembe nézniük – de a méretre készített öltöny egyáltalán nem számított elérhetetlen luxusnak. Mi is ezt valljuk és ezt az üzenetet terjesztjük. Bíztató az a tendencia, hogy egyre többen tartanak velünk azon az úton, ahol a méretre szabott elegáns öltönyök mindennapi létjogosultságát terjesztjük.

 

Úgy tudom, hogy kivételes alapanyag választékkal bír a DMY szabóság…

Igen, egyáltalán nem túlzás ezt állítani. Én folyamatosan járom a világot, hogy mindig az aktuális trendeknek megfelelő anyagválasztékot tudjam behozni az ügyfeleinknek. Szöveteink főként Olaszországból és Angliából érkeznek, a bélésselymek pedig Ázsiából.

Az öltönyt , mellényt , nadrágot és sportzakót is a legfinomabb kasmírgyapjú anyagból készítjük (120-200 szövésfinomságig). Ha nyári sportzakóról van szó, akkor lenvászonból vagy kasmir és lenvászon keverékéből is választhatnak ügyfeleink – ami azért jó, mert kevésbé gyűrődik.

Számokban kifejezve:

  • 3400 féle öltöny szövet
  • 3200 féle ing és blúz anyag

közül választhatnak ügyfeleink.

 

Hogyan zajlik egy méretes öltöny készítés – nagyvonalakban?

Elsőként arról beszélgetünk az ügyféllel, hogy milyen alkalomról van szó: társasági esemény vagy vállalati esemény, esetleg esküvő. Bármilyen alkalomra is készül nálunk öltöny, mi mindig arra törekszünk, hogy egy univerzálisabb, akár mindennapi használatra is alkalmas ruhadarabot adhassunk át.

Ezután következik a méretvétel. Ez egy nagy szaktudást igénylő munkafolyamat, amit nagy precizitással kell elvégezni ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes lehessen.

A méretvétel után kiválasztjuk a zakó anyagát. Miután kiválasztottuk a zakó anyagát, utána a belső kialakítás megtervezése következik. Itt is kivételes választékot tudunk mutatni: több mint 400 féle mintás és egyszínű bélésselyem közül választhatnak ügyfeleink.

Ezuátn megkezdődik az aprólékos munka, amelynek eredményeképpen néhány hét alatt át tudjuk adni az ügyfélre szabott, egyedi öltönyt.

Üzletünket abba az irányba is fejlesztjük, hogy azoknak is tudjunk stílusos öltönyt és zakót kínálni, akik valamely oknál fogva nem tudják megvárni az egyedi öltöny készítés öt hetes határidejét. Ezeket az igényeket úgy tudjuk kiszolgálni, hogy üzletünkben már kész zakók, öltönyök közül is lehet választani. Ezeket a darabokat a vásárló testére igazítjuk, így a személyre szabottság élményét nyújtják.

Látogasson el személyesen üzletünkbe, ahol az öltönyök mellett kiegészítők sokasága várja a nyakkendőktől kezdve a mandzsetta gombokig. Szívesen segítünk Önnek stílus tanácsadás keretében.

 

Várjuk szeretettel Budapesten, a Batthyányi utca 27. alatti üzletünkben!

Szívesen segítünk Önnek további tanácsokkal szabóságunkban, ahol öltöny készítéssel és stílus tanácsadással várjuk!