ruhajavítáa

Amikor valaki úgy dönt, hogy elkezd foglalkozni a stílusával, kezdetben több problémába is ütközhet. Ezek egyike, hogy mi legyen régi ruháival. Dobja ki őket? Itt jön a ruhaigazítás és ruhajavítás a képbe. Nos, biztos vagyok benne, hogy vannak esetek, amikor ez a megoldás a legjobb, azonban hadd mondjam el, hogy nem feltétlenül kell megszabadulnunk az összes koros darabtól. Amennyiben elég némi igazítás, úgy jobban tesszük, ha felkeressük egy szabóságot, ahol gyógyírt biztosítanak a fejfájásunkra.

 

Ruhák méretezése, ruhák szabása

A helyzet az, hogy sokan nem foglalkoznak a zakó ujjának hosszával, az ing szabásával, a nadrágszár hosszáról pedig ne is beszéljünk. Ha most egyetlen dolgot kellene kiemelnem, amitől Ön stílusos lesz, az nem más, mint a ruháinak méretezése és szabása. Sok olyan összeállítást látni az utcán, melyeknél a próbálkozás értékelendő, viszont a kivitelezés nem.

Hadd magyarázzam azonban el Önnek, hogy hogyan emelkedhet ki a tömegből és hogyan kerülheti el a hibákat. Tegyük fel, hogy egyetért velem. Innen merre tovább?

Most jönnek képbe azok a szakemberek, akik a ruhatárát tökéletesítik, akik azzal ajándékozzák majd meg, hogy Ön jól öltözött lesz.

Egy ilyen helyen alapjába véve csodás öltönyök készítésével foglalkoznak, de természetesen több szabóság is foglalkozik ruhaigazítással, ruhajavítással. Vegyük sorra mit lehet tenni a ruhatárunkkal, amennyiben úgy döntünk, hogy változtatásokra van szükség.

 

Ruhaigazítás menete

Vegyünk egy zakós példát. Amikor kiválasztotta az Önnek megfelelő darabot, nem elég, hogy szép legyen, annak jól is kell állnia. Mit jelent ez? A legalapvetőbb dolog, hogy a váll rész megfelelő szélességű. Ez legyen az irányadó.

Ahhoz viszont, hogy mellkasban, derék tájékon elég passzos legyen, illetve, hogy az ujja megfelelő hosszússágú legyen, szuper genetikával kell rendelkeznünk, ami persze nem kizárt. Azonban, ha nem állunk birtokában rendkívüli adottságoknak, akkor sem kell csüggednünk.

Nincs más teendő, el kell mennünk egy szakemberhez, aki megcsinálja a ruhaigazítás kényes műveleteit, tehát szépen ránk igazítja, úgy, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

Fontos megemlítenem itt, hogy szabóságunkban a ruhaigazítás során zakó ujját vállból rövidítjük, így a gomblyukazás az eredeti marad, gyakorlatilag nyoma sem lesz annak, hogy valaki hozzá nyúlt. Ugyan ez a folyamat értendő a kabátujj rövidítésére is.

ruhajavitas

Ezen felül a nadrágszár felhajtást, és az ing szűkítéstis rendkívül fontosnak tartjuk, amely műveleteket készségesen elvégezzük az Ön számára. Ezek azok az apró, a legtöbb ember számára talán észre sem vehető finomságok, amitől a ruhaigazítás profi, az összkép kiemelkedő lesz. Ha netán bővíteni kell egy darabot, azt is megoldjuk.

A ruhaigazításnál ingujj rövidítés szokott még egy kényes kérdés lenni. Azt fontos tudni, hogy a megfelelő hosszúságú darab a csukónál ér véget (pontosan ott, ahol a kézfej hajlik). Amennyiben kiválóan választott ingének egyetlen hibája, hogy hosszú az ujja, akkor sem kell félnie, mert a mandzsetta és a felette lévő hasíték is ugyan olyan méretű marad, az egész hossz lesz rövidebb. Lényegében, mint a zakónál, itt is észrevétlen lesz az igazítás.  

 

Ruhajavítás

A ruhajavítás másik dolog, ami nagyon fontos szerepet játszik, hogy a meglévő kedvenc darabjaitól sem kell megválnia, mert bizony helyre tudjuk hozni. Például gyakran előfordul, hogy ruhajavítás szükséges hízáskor, fogyáskor. Azt ugye mondanom sem kell, hogy a cipzár- illetve gomb cserealap dolog üzletünkben. Viszont hadd említsem itt meg, hogy a gombokat akkor is cseréltetheti, ha esetleg más színűt szeretne. Ezzel csak még stílusosabbá teheti öltözködését.

A zakók béléseidőközönként elszakadhat, szerencsére ez is cserélhető, így nem kell tőle fájó szívvel megválnia. A másik érdekesség a stoppolás, amelyet úgy végezünk, hogy ragasztós vászonnal alulról, a szövetettel azonos cérnával erősítjük meg az elszakadt, elvékonyodott ruhát.

Amennyiben Ön irodában dolgozik, biztosan észrevette már, hogy milyen majd egész nap könyökölni egy íróasztalon. Ez bizony nem tesz jót sem az ingeknek, sem a zakóknak. Erre a problémára a könyöklő lehet egy jó megoldás. Többféle színből is tud választani, csak hogy maradjunk a stílusosságnál.

Amennyiben ruhaigazításra vagy ruhajavításra lenne szüksége keressen minket bizalommal a 1015 Budapest, Batthyány u. 27. szám alatt vagy foglaljon időpontot online.