Sportzakó tippek a Dress ME and YOU szabóságtól

A sportzakó olyan ruhadarab, amely tekintélyt fog szerezni nekünk akkor is, ha egy farmerral vesszük fel. A tartásunk kiegyenesedik, a magabiztosságunk pedig megnő. Sokan nem tudják azonban, hogy mikor milyen típust illik viselni. Sok rossz példát látni az utcán, ezért szeretnénk Önnek segíteni abban, hogy el tudja dönteni melyik az alkalomnak megfelelő darab és hogy annak hogyan kell kinéznie.

Az első ilyen típus, amit górcső alá veszünk, a sportzakó.

Mint ahogy a neve is mutatja, eredetileg sportolóknak lett kitalálva. Hogy illeszkedjen a funkciójához, úgy készítették el, hogy alá lehessen öltözni, és a zakó alá akár egy pulóver is odaférjen. Anyagát tekintve érdesebb, durvább, mint az öltöny és a klub zakó. Ezen a darabon már megjelennek a merészebb minták és színek is.

A különböző zsebeknek, illetve könyöklőnek funkciójuk volt, ma már inkább csak design elemeknek számítanak. A rever is ennek megfelelő, kidolgozása a mellkas és nyak védelmére szolgált. Ezen okokból kifolyólag a sportzakó számít a leglazább, a casual viseletnek leginkább megfelelő darabnak.

Olyan eseményre nem illik felvenni, ahol az öltöny kötelező, mert sportzakóban alulöltözöttnek fogunk számítani.

Ettől függetlenül széles körben alkalmazható. Nekünk a sportzakó az egyik személyes kedvencünk, mert ősszel, télen és tavasszal is viseljük. Az alábbiakban összeszedtünk néhány indokot, amiért Önnek is érdemes beszereznie egy sportzakót.

 

Kényelmes viselet

Ez az állítás akár hihetetlen is lehet az Ön számára, de higgye el, komolyan gondoljuk. Felveheti bátran egy farmerhoz vagy chino nadrághoz, amelyek szintén a kényelmes viselet kellékei. Amennyiben a zakó mérete és szabása megfelelő, azon kívül, hogy elegáns, komfortos is lesz.

 

Sportosan elegáns

Bár neve arra utal, hogy egy sportos ruhadarabról beszélünk, ez ne tévessze meg Önt. A sportzakó felvehető társasági eseményekre, irodába, esti összejövetelekre is bátran, amennyiben a dress code nem ír elő elegánsabb öltözéket.

 

Univerzális darab

Legyen alatta akár ing, pulóver, hosszú ujjú felső, galléros póló vagy egy egyszerű pamut póló, sportzakónk nem fog szégyent vallani. A fentiekben említettük, hogy hordhatjuk farmerrel vagy chino-val, így a színek és anyagok variációnak száma megnő mind a felső rész, mind pedig a nadrágok tekintetében. Amire azonban felhívnánk a figyelmet, hogy semmiképp se viseljük öltöny nadrággal. Az öltöny szigorúan 2 részből álló öltözék (zakó és nadrág), amelyeket egymással kell viselni. A másik hiba, amit sokan elkövetnek, hogy az öltöny zakóját hordják például farmerrel. Pontosan ezt elkerülendő ajánljuk a sportzakót a lazább összeállításokhoz.

 

Strapabíró

A sportzakó anyaga nem olyan finom, mint az öltönyé pontosan azért, mert eredetileg szabadidős tevékenységekhez készült. Emiatt az ember bátrabban veszi fel akkor is, ha épp nem napsütéses idő van. Nem kell úgy féltenünk, mint egy remekbe szabott, egyedi öltönyt. Itt természetesen nem arról beszélünk, hogy a minősége alacsony lenne. Szabóságunkban több mint 1.000 különböző anyagból tudja kiválasztani az Önnek megfelelőt.

 

Lazább viselet

A sportzakó sokkal lazább viselet, mint egy esküvői öltöny. Annak érdekében, hogy kényelmes elegáns viselet legyen, más szabással készül, mint egy elegáns férfi öltöny.  Készülhet slim fit kivitelben vagy akár body fit kivitelben is.  Divat kiegészítők is jól viselhetők sportzakóval: a DMY kínálatában is megtalálható buddha karkötőkkel feldobhatjuk az összeállítást.

 

A sportzakó legyen tehát akár kashmir, gyapjú vagy len, ideális darab egy laza hétköznapi szetthez vagy akár egy smart casual irodai dress code-hoz is.

Szabóságunkban vállaljuk testre szabott sportzakók készítését, akár csak öltönyökét. Zakó vagy nadrág méretre szabását, méretre igazítását is vállaljuk.

Amennyiben szükséges, szívesen segítünk Önnek dönteni az anyagról, vagy akár arról, hogy milyen színt, illetve mintát érdemes választani a rendeltetésnek megfelelően.

Keressen minket bizalommal!