Vőlegény öltöny kiválasztásához 7 aranyszabály

A vőlegény öltöny kiválasztása sokkal kevesebb figyelmet szokott kapni, mint például a menyasszonyi ruha kiválasztása. Amikor az esküvődet szervezed, akkor talán azt gondolod, hogy a millió teendő mellett a vőlegény öltöny kiválasztása már csak apró ujjgyakorlat…

 

A vőlegény öltöny kiválasztása

Amikor már sikerült kiválasztani a csokrot, az asztali díszt, a koszorúslányok színeit, akkor minden bizonnyal könnyedén ki tudjátok választani a vőlegény öltönyének színét is.

De mi a helyzet az esküvői divattal?
Azt is figyelembe fogjátok venni?

Mai cikkünkben – egyfajta sorvezetőt kínálva – adunk 7 olyan tippet, ami segít nektek abban, hogy eligazodjatok az esküvői öltönyök világában.

 

1. Vőlegény öltöny, de honnan?

Amikor életetek nagy napját élitek meg, akkor biztosan nem akarjátok, hogy egy akciós öltöny váll-varrása pont a legrosszabb pillanatban szakadjon el vagy az esküvői öltöny pont legrosszabb helyen legyen kényelmetlen…

Hogyan lehet ezt megelőzni?
Elsősorban úgy, hogy a Nagy Napot azzal is megtisztelitek, hogy nem egy akciós, készleten ragadt, ódivatú vőlegény öltönyt vásároltok. Nyilván nem kell elkölteni a költségvetés felét a vőlegény öltönyére – de azt azért vegyétek figyelembe azt is, hogy ha pont az egyik főszereplő ruházatán spóroltok a legnagyobbat, akkor annak szegény vőlegény fogja meginni a levét.

Ha bizonytalanok vagytok, akkor gyertek el szabóságunkhoz és egy ingyenes stílustanácsadással segítünk nektek eligazodni az aktuális esküvő divat trendek között. Elbeszélgetünk, elmondjátok hogy mi az elképzelésetek és mi segítünk kiválasztani a megfelelő darabokat.

Nagy tapasztalatunk van rengeteg esküvői öltönyt készítettünk már és minden ügyfelünk elégedetten távozott a DMY szabóságtól. Tegyél egy próbát te is!

Tudjuk, hogy nagyon népszerűen az internetes webáruházak, ahol sokszor nagyon csábító árakon kínálnak egy-egy zakót vagy nadrágot. Ki ne akarna lecsapni egy alkalmi vételre, igaz?

Ami elsőre alkalmi vételnek tűnik, lehet hogy duplán veszteség lesz. Lehet, hogy pont a nagy napon fog kiderülni, hogy mégsem úgy áll, ahogy kell…

Reméljük, hogy megtisztelitek annyira a vőlegényt, hogy a gyönyörűséges menyasszony mellé nem kell odaállnia egy ódivatú, elszabott öltönyben. Mennyire kínos lenne azt látni az esküvői fotókon, hogy a menyasszony mellett szegény vőlegény öltönye mennyire el lett spórolva?

Előzzétek meg ezt a kellemetlenséget és gyertek el a Dress ME and YOU szabóságba! Elkészítjük a vőlegény méretre szabott öltönyét. Olyan öltönyt készítünk, ami pont úgy áll, ahogy kell. Olyan öltönyt, ami nem leértékeli a vőlegény, hanem felemeli – a menyasszony szintjére. Ott van a helye!

 

2. Zakó ujj hossz

A zakó ujjának hossza egy nagyon fontos “apróság”, amivel érdemes foglalkozni, hogy a végeredmény tőkéletes lehessen. Naponta találkozunk azzal, hogy a készen vásárolt zakók ujja nem megfelelő hosszúságú. Éppen ezért van nálunk külön zakó ujj-specialista, aki beállítja, betűzi a megfelelő hosszt és utána szétbontja a zakót és a megfelelő helyen újra összevarrja. Csak így lesz tökéletes a végeredmnyé.

A zakó ujj rövídítés egy hosszú cikket megért nálunk, ahol részletesen kifejtettük, hogyan kell kinéznie egy tökéletes zakó ujj módosításnak. Érdemes elolvasni!

Az ing ujja egy centimétert kell kilógjon a zakó ujja alól. Ez a tökéletes zakó ujj hosszúság. Ezt ritkán találják el a fast fashion gyártók, ezért gyakorlatilag naponta hoznak ilyen jellegű munkákat hozzánk.

 

3. Esküvői ing

Az esküvői öltöny önmagában még nem jelent sikert. Félsikert igen, de a teljes sikerhez még szükség van egy megfelelő szabású férfi ingre is. De milyen fazont, milyen színt érdemes választani?

A szín tekintetében mindenképpen érdemes igazodni az esküvő színvilágához.

Nem kell feltétlenül megegyező színt választani, elég ha csak hasonló színű, esetleg eltérő árnyalatú. Nem kell túlgondolni (ezt sem) : ha nem passzol tökéletesen az asztali díszhez a vőlegény öltöny vagy az ing színe, attól nem dől össze a világ. Tipp: egy klasszikus hófehér inggel nem tudtok tévedni.

Tudjuk, hogy az esküvő nem kifejezetten a lazaság terepe, de az idegösszeroppanástól azért érdemes megkímélni magatokat.
Mennyire rosszul venné ki magát, ha az esküvő napján – mikor már minden készen áll – a menyasszony és a vőlegény inkább világgá futna?

Az esküvői öltöny mellett az esküvői ingnél is érdemes egy próbát tenni a slim fit fazonnnal. Ha a vőlegény alkata ezt lehetővé teszi, akkor fel kell próbálni egy-egy karcsúsított darabot is. Ezek jól kiemelik a test formáját és nagyon jól mutatnak majd az eskülvői fotókon.

 

4. Nyakkendő választás esküvőre

Az öltöny elmaradhatatlan kiegészítője a nyakkendő – és ez nincs másképp az esküvőn sem. Érdemes odafigyelni a nyakkendő anyagára, mert egy kellemetlen anyagú poliészter nyakkendő viselése igen kellemetlen élmény tud lenni. Ha biztosra akatok menni, akkor válasszatok a gyapjú, pamut vagy selyem anyagú nyakkendők közül.

A nyakkendő anyaga mellett érdemes odafigyelni a nyakkendő hosszára is, mert a túl rövidre kötött nyakkendő ugyanúgy illúzióromboló, mint a túl hosszúra hagyott.

A klasszikus nyakkendők mellett számításra vehetők a csokornyakkendők is – de érdemes óvatosan hozzányúlni ehhez a lehetőséghez, nehogy a vacsorán összetévesszék a vőlegényt a pincérrel.

 

5. Esküvői cipő

Nem árulok el titkot azzal, ha elmondom, hogy a nők hamarabb megnézik, hogy egy férfi milyen cipőt visel, minthogy elkérnék a telefonszámát. Az esküvőn sincs ez másképp. Mindenki a menyasszonyt dicséri – de közben a koszorúslányok szeme a vőlegény cipőjén fog megpihenni.

Amire oda kell figyelni: érdemes minőségi darabot választani, amit később is fel lehet venni utcai viseletként – így nem egyszer használatos lesz, hanem hosszú távon használható darab.

Színben lehet a klasszikus színekben gondolkodni. Egyelegáns fekete bőrcipő nemcsak az esküvő napján tehet jó szolgálatot, hanem később bármikor hordható utcai viseletként is.

 

6. Esküvői mellény

Esküvőre mindenképpen háromrészes vőlegény öltönyben érdemes gondolkodni. A háromrészes öltöny részei: zakó, nadrág, mellény.
Mellény, rendben – de milyen mellény legyen?

Színválasztásban érdemes úgy gondolkodni, hogy a mellény színe a zakótól elétérő legyen, de harmonizáljon azzal.

A mellény színe illeszkedjen a nyakkendő és az ing színéhez. A mellény – az esküvői öltönyhöz hasonlóan – méretre készlt darab, tehát méretes szabóságnál készül, így biztosan passzolni fog mind méretben, mind anyagában.

 

7. Vőlegény öltöny kiegészítők

A méretre szabott esküvői öltöny, vőlegény öltöny önmagában is szemet gyönyörködtető látvány, de még tovább lehet fokozni kiegészítőkkel. Ilyen lehet a nyakkendőtű, a díszzsebkendő vagy akár a mandzsettagomb. Apróságnak tűnik, de érdemes odafigyelni arra is, hogy fekete (vagy sötét) legyen a zokni színe.

 

A divat már az esküvők területére is betette a lábát, ezért bátran kijelenthetjük, hogy érdemes alaposa körülnézni és tájékozódni az aktuális trendekről. Ha segítségre van szükségetek, akkor gyertek el egy ingyenes stílustanácsadásra. Várunk a 1015 Budapest, Batthyány u. 27. szám alatti Dress ME and YOU szabóságban!

 

Ez volt a vőlegény öltöny kiválasztásának 7 aranyszabálya. Remélem, hogy sikerült egyfajta fogódzót kínálni és megkönnyíteni a választást. Ha szeretnél méretre szabott esküvői öltönyt készíttetni, akkor foglalj időpontot szabóságunkba és 100% figyelmünk a Tiéd lesz a lefoglalt időpontban!

Nézzetek be hozzánk: várunk szeretettel Budapesten, a Batthyányi utca 27. alatti üzletünkben!