Férfi divat tippek kerülnek fókuszba, amelyeket 2020 őszére tartogattunk. Ma tehát gyakorlatias divat tippeket és praktikákat osztunk meg olvasóinkkal, mert a visszajezlések alapján tudjuk, hogy olvasóinknak az elegáns férfi divat fontos téma.

A Dress ME and YOU szabóság Budapesten a stílusos férfiak választása. Büszkék vagyunk az ügyfeleinkre, akiknek igényük van arra, hogy a mindennapok során is megmutassák az egyéniségüket. 

Mai cikkünkben ahhoz adunk hasznos tippeket, hogyan válogassuk össze öltözékünket úgy, hogy jó benyomást tegyünk akár egy üzleti tárgyaláson vagy egy kötetlenebb megbeszélésen.

Férfi divat tippek a Dress ME and YOU szabóságtól

A stílusos férfiaknak nagyon jól áll az elegáns viselet, mert ez kiemeli a vonásaikat és vonzóbbá teszi őket. Minden modern férfi ruhatárának alapdarabja kell legyen egy jól szabott klasszikus zakó, egy sportzakó és egy szövetnadrág. Ha ez a három alapdarab megvan, akkor a hétköznapokon már elég változatosan tudunk öltözködni.

A sportzakó farmerral viselve megfelelő viselet a hétköznapokra. Egy klasszikus zakó szövetnadrággal párosítva megfelelő a formálisabb megjelenést igénylő napokra. Fontos tárgyalásokon vagy ügyféltalálkozókon viszont ennél jobb választás egy jól szabott  öltöny.

Hétköznap, munka utáni elfoglaltságainkhoz a szövetzakó akár egy farmerral viselve praktikus és kényelmes választás. Könnyű esti vacsorához pedig megfelelő viselet a sportzakó és farmer kombináció.

A Dress ME and YOU szabóság kínálatában olyan alapdarabok is megtalálhatóak, amelyekkel egyszerre lehetünk sportosak és elegánsak: sportzakók, vászon zakók, szövetnadrágok, vászon nadrágok.

„Az a jól öltözött férfi”

Őszre választhatunk kicsit merészebb színeket is: egy kék vagy barna sportzakóval és egy fekete vagy sötétkék farmerral vagy szövetnadrággal és sárga zöld, bézs, barna kék vagy akár egy színesebb díszzsebkendővel, karkötővel, nyakkendővel, sállal kellemes színfoltjai lehetünk egy kötetlenebb hangulatú megbeszélésnek vagy üzleti reggelinek.

Kék vagy barna zakóhoz jól lehet párosítani a barna színű bőrcipőt és barna színű bőr övet – de akár fekete öv fekete cipővel, kék cipő és kék övvel  is hordhatjuk.

Férfi divat tippek között nem sokszor láthat ilyet: ha alkalmanként szakít a hagyományos színekkel, fontos , hogy ezeket jelenítse meg magán több helyen , hogy egy harmónia legy az öltözködésében, azzal magára vonhatja a figyelmet – amiből egy-egy üzleti találkozón is profitálhatunk.Üzleti partnereinknek könnyebb visszaemlékeznie ránk, ha egy nagyobb létszámú találkozón – a fekete zakós cégvezetők között – mi vagyunk „az a jól öltözött férfi”

Sportzakó tippek a Dress ME and YOU szabóságtól: olvassa el cikkünket!

Férfi divat tippek merész férfiaknak

Egy klasszikus szabású sötétkék zakóra nyugodtan mondhatjuk, hogy kötelező darab, mert fontosabb tárgyalások alkalmával ezzel nem tévedhetünk. A sötétkék alap-zakó mellé érdemes beszerezni visszafogott, nem harsány színű darabokat is (szürke,kék árnyalatai), amelyeket a kevésbé formális alkalmakon és hétköznapokon is nyugodtan viselhetünk.

Klasszikus színekkel is lehet nagyon elegánsan öltözködni – de nem feltétlenül kell a megszokott keretben gondolkodni. Ha nem kedveli a klasszikus stílusú (vagy színű) darabokat és szeretne egy kicsit színesebben öltözködni, akkor megteheti, hogy elszakad a megszokott színektől és textúráktól és akár teljesen egyedi stílusban válogatja össze a zakóit és nadrágjait.

Férfi divat tippek 2020 őszre : merész színű sportzakó
Férfi divat tippek 2020 őszre : sportzakó, mellény, nyaksál és karkötő harmániában

Sportzakók esetében nyugodtan szabadjára engedheti a fantáziáját, mert ezek a ruhadarabok texturáltak és mintásak is lehetnek, ezzel egyfajta játékot csempészve a szettünkbe.  Ha szeretnénk a sportzakó mellé még egy kis finomságot magunkon tudni , akkor ajánljuk mellé a mellényt , ami lehet akár kétsoros vagy egysoros gombolású, galléros vagy gallér nélkül, remekül be tudjuk illeszteni a mindennapi viseletbe.

Szövetnadrágok és szövetzakók esetében érdemes megfontoltabban dönteni. Sportzakók esetében nagyobb tere van a színes  és texturált anyagok választásának, de a szövetzakók esetében legyünk óvatosabbak a színekkel.

Néhány ötlet színes sportzakó választáshoz: világoskék, barna , texturált, bézs, sötétkék és ezek árnyalatai.

Ha igazán egyedi stílusban szeretne öltözködni  akkor el lehet képzelni akár kockás  vagy csíkos mintázatú zakót is – de ezeket már 5.- 6. sportzakónak építeném be de nem az alap darabok közé. Az alap darabok közé sötétkék sportzakót választanék , amiben egy pici textúra van , így ha ez egy öltöny , akkor használhatjuk a zakót öltöny szettben de akár magában sportzakónak is, és senki nem fogja látni , hogy ez egy öltönynek a zakó része lenne. Nálunk az öltöny rendeléskor figyelünk arra is, hogy a vendég minél jobban ki tudja használni öltönyét. 

Alapvető férfi divat tippek : a megfelelő zakó kiválasztása

Egy jól kiválasztott klasszikus zakóval nem tudunk nagyon tévedni – de nem mindegy, hogy milyen darab mellett döntünk. Érdemes odafigyelnünk arra, hogy a zakónk stílusa passzoljon az egyéniségünkhöz. Olyan zakót válasszunk magunknak, ami az alkatunkhoz megfelelően illeszkedik mind méretében, mind szabásában.

A Dress ME and YOU szabóságunkban minden nálunk vásárolt zakót méretre igazítunk, hogy megfelelően passzoljon valamint ha máshol vásárolja , akkor azt is önre tudjuk igazítani.

A zakó kiválasztásánál a következő szempontokat érdemes még figyelembe venni:

Ha olyan zakót vásárolt, amelynek nem megfelelő az ujj-hossza, akkor jöjjön el szabóságunkba és szakszerűen átalakítjuk a zakót úgy, hogy az ujját pontosan a megfelelő hosszúságúra állítjuk be. A zakó ujj rövidítés témáról már írtunk korábban egy részletes cikket, amit érdemes elolvasni, mert sok fontos kulisszatitkot megosztunk benne.

Az öltözék egysége

Hétköznapi viseletként a sportzakóhoz farmer vagy vászonnadrág megfelelő választás lehet, viszont formális eseményeken, tárgyalásokon továbbra is az öltöny az elvárt viselet. A zakó, farmer, szövetnadrág kiválasztása odafigyelést igényel, ha azt szeretnénk, hogy az összkép tökéletes legyen. Az összképet viszont nagyban meghatározza az is, hogy mennyire jól válogattuk össze az öltözékünk darabjait.

A továbbiakban néhány gyakorlatias tippet adunk ahhoz, hogyan válasszunk nadrágot, cipőt, zoknit és nyakkendőt.

Nadrág

Cipő és zokni

Nyakkendő

Férfi divat tippek 2020 őszre: Béres Géza
Férfi divat tippek 2020 őszre Béres Gézától és a DMY szabóságtól

Ha nem biztos benne, hogy Önnek melyik zakó, melyik szövet, melyik szabás állna jól, akkor szívesen segítünk Önnek: szabóságunkban ingyenes stílustanácsadással, férfi zakó készítéssel állunk rendelkezésére.

Jöjjön el hozzánk: szeretettel várjuk szabóságunkban a 1015 Budapest, Batthyányi utca 27. alatt!

lyet lehet akár módosítani, akár törölni, aztán kezdődhet az írás, a tartalommal történő feltöltés.

Vélemény, hozzászólás?